Vuohenputki
Vuohenputki on kieltämättä sitkeä kasvi, mutta jospa ottaisimme siitä ilon
irti. Juuri nyt on hyvä aika kerätä nuoria vuohenputkia ainakin
täällä Keski-Suomessa ja tehdä niistä erilaisia herkkuja.
Tässä muutama vinkki Henriette Kressiltä.
Kuvassa vuohenputket ovat jo kukassa silloin ne eivät ole enää
herkullisia.
Vuohenputkitsatsiki
-------------------
1/2 litraa äijäjugurttia (10 % rasvaa)
1 kurkku, raastettuna
suolaa, pippuria, sitruunamehua
1-2 kourallista silputtua vuohenputkea
(hitusen verran minttua)
(ruokalusikallinen viherjauhetta)
Sekoita. Tarjoile vaikkapa saaristolaisleivän päälle tai muhennosten ja
liharuokien lisukkeena. Tai syö sellaisenaan.
Vuohenputkinen jauheliha
------------------------
400-500 g luomu- tai riistajauhelihaa
voita
vuohenputken nuoria lehtiä
suolaa, pippuria
(viherjauhetta)
(2 dl kermaa (täysrasvaista))
(kapriksia)
Paista jauheliha voissa, lisää pari kolme reilua kourallista hienonnettuja
vuohenputken lehtiä, mausta. Lisää halutessasi kermaa, anna kiehahtaa,
tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti