torstai 21. heinäkuuta 2011

Herkkulan antia

Nyt on alkanut Herkkulan runsaimmat ajat ja minä nautin niistä täysillä. On aivan ihanaa kerätä ruokapöytään tuoretta omasta maasta.

Herneet pullistelevat. Tässä sokeriherneitä jotka ovat makeimmillaan nuorena. Aloitan syömään niitä jo lituskoina. Kohta ne alkaa pullistelemaan jo liikaa.


Mangoldin siemenet ilmeisesti talvehtivat hyvin maassa ja minusta tuntuu, että osa taimista on myös viimekesäisiä. En ole laittanut mangoldiaa kasvamaan muutamaan kesään, mutta aina niitä jokunen putkahtaa jostakin.
Mangoldiaa käytän pata-tyyppisissä ruuassa.


Porkkanoita kerään näin aluksi harventamalla jotta jäljelle jääneille on enemmän tilaa kasvaa. Pienetkin porkkanat on helppo pestä heti maasta nostettua, multa lähtee pienellä huuhtelulla ja voi sitä ihanaa makua.














Maissi on kasvanut hyvin näin lämpöisenä kesänä. Kohta pääsee herkuttelemaan.
Viime kesänä kasvatin ensimmäisen maissini ostotaimesta. Tähkiä tuli kaksi ja ne tuli syötyä raakana heti poiminnan jälkeen ja kyllä oli makeita. Toivottavasti tänä kesänä on yhtä hyviä.


Valkosipuleitakin voin jo kerätä koska nämä ovat olleet maassa jo viime kesän.
Valkosipuleilta voi muuten hyvin lisätä kynsien lisäksi pienistä taimista joita tulee myöhemmin näihin koristeellisiin piippahattuihin.


Tomaatit alkavat myös kypsyä lämpimällä seinustalla. Muistathan poistaa "varkaat"  tomaatista.




Tänä keväänä ostin puutarhalta amppelissa olevan kurkun. Hyvä niin, sillä siemenistä laittamani taimet vasta kukkivat nyt ja tästä olen kerännyt kurkkuja jo useamman viikon. Siirsin taimen heti alkuun isoon ruukkuun sillä näin kastelu on helpompaa.


Väinönputken kukat kurkottelevat taivaita. Väinönputkestahan voi käyttää koko kasvin. En silti ole oikein keksinyt miten käyttäisin tätä kasvia, niinpä jos sinä tiedät niin kerro minullekin.

Oikein antoisia hetkiä teille jokaiselle omassa Herkkulassa oli se sitten  ikkunalaudalla tai missä tahansa, Lämmöllä Tuula!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti