tiistai 29. toukokuuta 2012

Herkkulassa tapahtuu

Meillä on syksyllä kylvetyt porkkanat jo sirkkataimella joten harso on tarpeen mm. porkkanakemppiä vastaan. Se on tehokas apu kunhan sen laittaa riittävän ajoissa.
Siperian unikko tässä keinahtelee tuomaan iloisuutta harsomereen.


Monet muutkin kasvit hyötyvät harsosta kuten tässä, pieni herneen taimi on saanut kasvaa rauhassa linnuilta ja muilta kuopijoilta.Näin alkukesästä kaikki tuntuu niin pieneltä, mutta onneksi on kasveja jotka voi laittaa syksyllä maahan tai antaa olla useamman vuoden maassa. Tässäpä syksyllä istutettuja valkosipulin kynsiä.

Minulle ekologisuus ja maan hyvinvointi ovat tärkeitä siksipä käytän  myös katteita joita näkyy kuvassa. Minulla on onneksi ihania naapureita joilta saan lisää katemateriaalia sillä se loppuu aina kesken.Mustajuuri viihtyy meillä hyvin, tosin kasvaa hitaasti. Onneksi se on monivuotinen ja kukkii kauniisti vanhana, mutta juuri on herkullisimmillaan istutuskesänä tai seuraavana keväänä. Näillä hienosti viheröivillä yksilöillä taitaa olla jo kolmas kesä alkamassa

Parsasta haaveilen, se on oiva kasvi jota minulla ei vielä ole. Jokos muuten parsan kasvattajat herkuttelevat omalla sadolla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti