sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Pionien kukintaa


Kiinanpionit ovat aloittaneet huumaavan täyteläisen kukintansa. Tässä muutama sateen jälkeen.

Tässä: Paeonia ´Alexander Fleming´
Kerratut  isot kukat on syytä tukea, sillä painavat kukat painuvat maahan varsinkin jos sataa  ja tuulee.Tässä: Paeonia 'Laura Dessert'
Pionit on ihanan helppoja perennoja, koska ne pitävät kasvurauhasta. Tosin hätäisemmät saattavat kylästyä odottelemaan pienen taimen hidasta kasvua suureksi kukkivaksi yksilöksi. Olisi hauska kuulla kuinka vanhoja yksilöitä te tunnette.


Tässä: Paeonia 'Soshi'
Istutaessasi ja hoitaessasi pionia muistathan, että juurenniskan päälle saa tulla n. 3cm multaa jotta pioni jaksaa kukkia.
Tässä: eräs Itoh- hybridi
Kaunis kiitos Kaisalle, kun sain kuvata tätä harvinaista kaunotarha!!!
Toichi Itoh onnistui 1948 risteyttämään puuvartisen ja ruohovartisen pionin. Nyt se on saatu jo mikrolisäykseen joten tamien saaminen kaikille on edullisempaa.
Nämä hybridit käyttäytyvät kuin ruohovartiset pionit, eli maanpäällinen kasvusto kasvaa joka kevät uudelleen. Lehdistö on kuitenkin yhtä kaunis (ainakin tällä yksilöllä) kuin puuvartisilla pioneilla. Kasvutapa on topakka (kukatie ei tarvitse tuentaa) ja kukinta-aikaa luopaillaan pitkäksi. Maaperän tulee olla läpäisevä, aivan kuten se on hyväksi muillekkin pioneille.
Taitaapa tulla tulevaisuuden ostoslistalle  minullakin.
Herkkiä hetkiä pionien kanssa kaikille!!!
Osallistu arvontaan klik klik!!!


4 kommenttia:

 1. Pionit on minun lempi kukki.Tuo valkoinen ja keltainen sisusta on ihana Minun pionit ovt viellä nuoria noin 7 vuotta,enkä tiedä niitten nimiä
  jonkun pihalta olen aina sanut taimenen

  VastaaPoista
 2. Sinullahan on jo silloin todella hienoja pioneja ja niillä on vielä tarinatkin mistä ovat tulleet. Usein ystävältä saatuun kasviin sisältyy paljon tunteita ja tarinat rakentavat puutarhasta juuri omannäköistä. Sinähän voit nimetä pionisi antajan tai tarinan mukaan ja vaikka kirjoittaa niistä jutun. Huumaavaa kukintaa sinulle!!!

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat : ) Olen nyt ihastunut yksinkertaisiin pioneihin, meidän pihallahan kaikki pionit on kerrottuja. Nyt siis suunnittelen parille pionille sopivaa paikkaa.
  Mukavaa viikon alkua !

  VastaaPoista