torstai 1. syyskuuta 2011

Herkkuja

Namia, omena-tyrnihilloa. Eipä ollut tullut aiemmin tehtyä, suosittelen.

Käytän hilloihin omenat kuorineen, terveellisyyden ja helppouden vuoksi. En myöskään siilaa tyrninsiemeniä pois. Tyrnin siemenissähän on vaikka mitä hyvää.

Mitkä ovat sinusta parhaita yhdistelmiä hiloissa?
...Hilloreseptini:
Kerätään tyrniä ja omenoita sen verran kun tuntuu mukavalta.
Omenat viipaloidaan ulkona keinussa tai telkkaria katsellen. Huonot kohdat heitetään pois. Muutama pala aina välillä suuhun maistiaisiksi.
Hiukka kattilan pohjalle vettä.
Keitetään niin, että omenalohkot alkavat hiukan pehmetä.
Lisätään tyrnit sekä himppa hillosokeria ja vähän enemmän jotain muuta sokeria esim. inkkarisokeria.
Kiehautetaan ja soseutetaan sauvasekoittajalla. Annan kiehua vielä 5-10min.
Sitten vain kauhalla purkkiin ja jäähtymisen jälkeen kylmään. Osa tietysti herkutellaan heti jäätelön tai jogurtin kanssa.
Kokeilkaa reilusti hillon tekeminen on tosi helppoa eikä sitä tarvitse tehdä niin millin tarkasti.  Hillosokeria vaan enemmän jos kylmätilat ovat heikot.
Nautitaan kokeilujen tuomasta yllätyksellisyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti