perjantai 9. syyskuuta 2011

Herkkulan antia

Kyllä syksy on runsauden sarvi puutarhassa. Jos sinulla ei ole syötäviä kasveja siellä niin suosittelen niiden laitamista ensikesää ajatellen. Minusta ei ole niin pientä "puutarhaa" ettei sinne mahdu jotain syötävää.

Suoraan puutarhasta haetut herkut ovat todella maukkaita. Eli ei tarvitse olla hyvä kokki kun kun saa maukkaan aterian ja helposti.


Keräsin tähän ihanan värikimaran puutarhastani.  (Kuva ei anna pavuille oikeutta ne ovat kauniin violetteja samoin kun sen kukat.)

Reseptini päivän ateriasta:
Tomaatit syödään ruokaa valmistaessa. Tosin kirsikkatomaatit jätän jälkiruuaksi koska ne ovat kuin karamelleja.
Pannulle voita ja siihen lisätään pilkottuna kanttarelleja erilaiset porkkanat, kurpitsa, ranskalaista rakuunaa, basilikaa, hiukan suolaa ja sulatejuustoa.
Sitten vaan kansipäälle ja haudutetaan kypsäksi.
Pavut keitän erikseen oikeastaan kiehautan sillä ne valmistuvat nopeasti. Harmi vaan, että keitettäessä papujen hieno väri muuttuu vihreäksi. Eihän sekään huono ole, mutta violettia väriä on niukasti vihanneksissa.


Siinäpä se valmista tuli. Kokkitaidoiksi riittää kun osaa pilkkoa vihannekset. Herkullista oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti