maanantai 4. kesäkuuta 2012

Arvaatko lähikuvasta?

Kävin aamulla pihalla kuvailemassa samalla ihastelin kastepisaroita lehdillä ja kukilla. Tästäpä sain tuuman tehdä teille pientä arvuuttelua.
Ensimmäisellä kierroksella tulee lähikuvia ja toisella kierroksella annetaan lisää tietoa ja nimi. Kuvat ovat sekalaisessa järjestyksessä.
Eipä sitten muuta kuin aloittaakaa ihmettely, ihastelu ja aivonystyröiden hieronta.

Tunnistatko kasvit?
Tästä kasvista tein smoothieta päivällä.Tämän kukinta saa minut ja mehiläiset hullaantumaan.Valkoinen kukinta on jo mennyt ohi, mutta kauneutta piisaa. Nyt vain odottellaan kun siniset marjat kypsyvät, saa nähdä ehdinkö ennen räksiä.
Tämä pensaan kasvutapa on pysty. Eri lajikkeilla juurivesojen määrä vaihtelee.Lapin kansalliskukka huumaa tuoksullaan.Nimi alkaa sanalla kulta....
Sen sukulainen kasvaa meillä luontaisesti rannoilla. Tämän perennan kasvutapa on pensasmainen n.50cm korkea.Hän viihtyy varjossa ja kaunistuttaa ikivihreillä lehdillä.Laitan kuvat nyt uudelleen lisäten tietoa.

Tätä voi siis käyttää ruokana. Sen hahtuva-siemeniä on kiva puhallella.

Voikukkahan se siinä.Haukatessa tunnet kuinka kuori napsahtaa hampaiden välissä ja mehukas sisältö huumaa maullaan. Tästä on myös kiva tehdä syksyllä hilloa.
Tuosta vaaleanpunaisesta nupusta aukeaa herkkä ja tuoksuva kukka. Syksyllä siitä on kehittynyt herkullinen omena.MarjatuomipihlajaLapissa tämä kasvaa joenpenkoilla. Puutarhassakin se viihtyy parhaiten hyvässä maassa.
Niittykulleron hauskat pallot keikkuvat n. 60 sentissä ja kuuluu helppohoitoisiin perennoihin.Kultatyräkki tässä on kuorrutettu kastepisara-timantein.Ah, tätä kauneutta ja herkkyyttä vieläpä yhdistetty helppohoitoisuuteen. Sopisiko tämä  rönsytiarella sinun pihalle varjopaikkaa?


Kerrohan mielipiteesi, tahtoisitko toisenkin kerran arvuutella kasveja? Ihastelun hetkiä kasvien kanssa sinulle!!! Lämmöllä Tuula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti