tiistai 12. kesäkuuta 2012

Iloa aisteista

Aistit on meille niin itsestään selviä, että joskus on hyvä herätellä itseä ja nauttia niiden tuomista tunteista. Siksipä tänään kuvailinkin vaaleita kukkia jotka herättelivät minun aistejani. Katsotaan mitä ne antavat sinulle.
Aistien puutarha-kurssista lisää tietoa täältä.
Hops, olen saanut ihastella ja ihmetellä miltä näyttäisi lumi keskellä kesää. Hedelmäpuut pudottelevat juuri nyt meillä kauniita terälehtiään joten nautin niistä vielä täysin siemauksin. Niiden putoaminen näyttää melkein taianomaiselta tanssilta.
Saksankirvelit keikkuvat naisellisesti tuulessa ja niiden lehtiä poimin herkuksi suuhuni.
Kielojen huumaava tuoksu kutittelee kivasti nenääni astuessani ovesta ulos. Onko tuo ihme, että ovesta kulkiessani tulee aina hymy huulilleni.
Hellyyttä kaivatessani käyn silittelemässä kollinkäpälää.

2 kommenttia:

  1. Heips! Onko kollinkäpälä virallinen nimi tuolle viimeiselle kukkaselle? Onko se sama kuin luonnonvarainen "kissankäpälä" vai jotain eri lajia? Omassa puutarhassa sitä ei vielä ole, mutta toivon sellaisen vielä saavani...

    VastaaPoista
  2. Tervehdys Vuokko, onkos nimesi enne kun kukkasista kyselet.
    Kyllä, kollinkäpä on virallinen nimi, latinaksi Antennaria plantaginifolia. Kollinkäpälä on kooltaan isompi (varsinkin lehdet) kuin kissankäpälä. Sitä löytyy perennoihin erikoistuneilta taimistoilta ja täältä meiltä.
    Iloista kesän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista