keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Huumaavia tuoksuja

Ihanat tuoksut täyttävät yhä edelleen puutarhaa ja metsää.Meillä juhannusruusu kukkii vielä täysiä ja muut pensasruusut ovat aloittaneet myös kukinan, joten tuoksua riittää. Tässä huumaavassa tuoksussa ja kauneudessa unohtaa kokonaan kuinka keväällä harmitti ruusujen piikkisyys. Näin minulle käy joka vuosi. Olisiko tämä jokin rakaus & viha suhde, noh ehkä enemmänkin toteamus elämästä. Niinhän se on, että elämässä välillä myrskyää ja sitten taas paistaa aurinko.Tämä japanin atsalea kukki edelleen ja tuoksuu huumaavasti. Tämän japaninatsalean tarina kerrottu aiemmin.Illakko tuoksuu voimakkaimmin illalla ja yöllä.Illakon siementaimista osa on luonnostaan vaalean punalilan värisiä.Muhket tuoksuvat pionit. Tässä availee kukkaansa tarhapioni.Tarhapioni täydessä komeudessaan.
Tätä tuoksuvien kukkien listaa voisi jatkaa, jatkaa, jatkaa... Kerro mitkä kukat tuoksuvat sinusta parhaimmalta!
Näitä tuoksuvia löytyy nyt metsästä.
Valkolehdokki huumaa hajuveden tuoksullaan illalla ja yöllä. Lehdokki on rauhoitettu joten tyydytään ihailemaan sitä lehtomaisissa metsissä. Onko sinulla tietoa onko joku taimisto ottanut tätä lisäykseen?Suopursu kukkii vielä varjoisissa paikoissa. Tämä kokonaan ihanan tuokuinen kasvi soveltuu todella hyvin myös puutarhaan, testattu on.

Nauti tuoksujen huumasta, samalla saat itsellesi hiukan omaa aikaa. Pysähtyessäsi saatat todeta kuinka paljon kaunista ympärillämme onkaan.
Sanon itselleni aina välillä "rauhoitu Tuula ja nauti", kokeileppa sinäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti